Persoonlijke leiderschapsontwikkeling voor executives

Ben jij een belangrijk onderdeel van het management bij het bedrijf waar je werkt? Of heb je zelf een bedrijf waarin je leidinggeeft aan een groep werknemers? Dan kan ik je helpen bij je persoonlijke leiderschapsontwikkeling. Dit heeft betrekking op de groei die je als persoon doormaakt in je leidinggevende functie. Veel van je vakgebied afweten is één, dit op een natuurlijke en effectieve wijze overbrengen op je werknemers is twee. Een (groot) team managen en constant overzicht houden is soms lastig. Je wilt motiveren, leiden en verbinden, maar tegelijkertijd dat er een duidelijke scheiding is en je werknemers je respecteren. Tijdens het traject leiderschapsontwikkeling gaan we in op hoe je dat doet, maar ook hoe je zelf als persoon kunt blijven groeien.

Wat is jouw manier van leidinggeven?

Een van de belangrijkste onderdelen aan mijn leiderschapsontwikkeling is dat je leert wat jouw natuurlijke manier van leidinggeven is. Iedereen heeft een eigen persoonlijkheid, en zowel sterke als zwakke punten. Daardoor geeft iedereen op een andere manier leiding, en is de manier waarop jij je werknemers toespreekt anders dan die van een andere manager. Weten waar jouw kracht ligt maakt dat je meer impact maakt en mensen meer vertrouwen in je hebben. De communicatie verloopt effectiever, daardoor is je visie duidelijker en zijn mensen gemotiveerder om daaraan bij te dragen. Dit alles heeft uiteindelijk als tweeledig doel dat er meer winst wordt gedraaid, maar ook dat jij je meer op je plek voelt binnen je functie. Als jij dit ook wel ziet zitten dan is mijn executive coaching ook iets voor jou.

Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling = leidinggeven zonder stress

Het klinkt vele managers als een onbereikbaar doel: Leidinggeven zonder stress. Ze denken dat stress er nu eenmaal bij hoort en dat ze offers moeten brengen om deze functie te mogen bekleden. Daar zit zeker een kern van waarheid in, maar aan de andere kant kun je zeker groeien in je natuurlijk leiderschap. Dit wil zeggen dat je leidinggeeft op een manier die bij jou past en die je van nature goed afgaat, zonder dingen te willen forceren. Ook in mijn teamcoaching ga ik in op dit soort aspecten, want iedereen kan op zijn eigen manier impact maken binnen het bedrijf. Zodra je helder krijgt wie op welke plek moet zitten en hoe je werknemers zich tot elkaar verhouden verbetert niet alleen de sfeer, maar ook de productiviteit. Om dit te bereiken kun je zowel mijn hulp bij leiderschapsontwikkeling als mijn teamcoaching inschakelen. Deze twee trajecten richten zich op de belangrijkste onderdelen van het bedrijf; de leidinggevende/instruerende partij en de uitvoerende partij. Als er balans bestaat tussen beiden zal het bedrijf eerder en makkelijker floreren.

Menu