Executive coaching voor professionals

Heb jij een leidinggevende functie en wil je daar graag in groeien? Dan kun je bij mij terecht voor executive coaching. Als coach richt ik mij op het versterken van jouw leidinggevende capaciteiten, wat ik doe aan de hand van diverse thema’s. Wie jij bent als persoon bijvoorbeeld, en waar jouw talenten liggen, maar ook dit in combinatie met de organisatie waar je werkzaam bent. Veel van mijn executive coaching klanten staan aan de top van hun eigen bedrijf, en ondanks dat ze precies weten welke richting ze ermee op willen vinden ze het moeilijk dit concreet te maken. Verstand hebben van jouw vakgebied en een duidelijke visie hebben staan immers los van goed leiding kunnen geven en een team op de juiste manier aansturen. Daar komt leiderschapsontwikkeling bij om de hoek kijken, en daar kan ik je bij helpen. Met mijn ruime ervaring als business coach weet ik wat ervoor nodig is om te groeien in je rol als leidinggevende en hoe je dat aanpakt.

Executive coaching als persoonlijke ontwikkeling

Een groot deel van mijn executive coaching richt zich op de ontwikkeling van jezelf als persoon. Als leidinggevende is het zeer belangrijk dat je jezelf goed kent en dat je je bewust bent van je sterke en zwakke punten. Alleen dan ben je namelijk in staat om op een effectieve manier leiding te geven zonder daarbij de relatie met werknemers op het spel te zetten. Gemotiveerde werknemers zijn de beste werknemers, maar daarvoor moet je als werkgever wel weten hoe je je visie uitdraagt. Mijn executive coaching gaat ervan uit dat iedereen natuurlijk leiderschap in zich heeft, al dan niet in verschillende vormen. Deze kracht mag je volledig tot uiting laten komen, om zo meer impact te maken op de werkvloer en op positieve wijze bij te dragen aan de bedrijfsresultaten. Het scheelt daarbij veel als je gelooft in jezelf en begrijpt wat je te bieden hebt. Dit doen we door jouw natuurlijke manier van leiding geven te analyseren.

Executive coaching

Leiderschap in complexe tijden

Leidinggeven als alles volgens plan verloopt en de successen elkaar snel opvolgen is makkelijk. Het wordt echter een stuk ingewikkelder als het niet goed gaat met het bedrijf of als er strubbelingen bestaan tussen werknemers onderling. Als leidinggevende moet je dan sterk in je schoenen staan en durven ingrijpen waar nodig, of dat nu middels een serieus gesprek is met een werknemer of het invoeren van maatregelen. Als je er zo niet uitkomt dan is mijn teamcoaching wellicht een optie, maar tijdens de executive coaching komen er al voldoende handvaten aan bod die je helpen in dit soort situaties.

Menu